Ett vegetariskt recept som innehåller mycket av det goda. Denna lasagne är perfekt om du önskar att äta mer grönsaker till vardags. Det är även ett bra knep för att få barn till att äta mer grönt.
Detta behöver du:
500 gram fryst spenat
500 gram keso
150 gram fetaost
50 gram ost
2 ägg
1 dl milda mat
2 vitlöksklyftor
Fryst persilja
Soltorkade tomater – mängd efter tycke
8 lasagneplattor
Såhär gör du:
Börja med att tina spenaten liten, antingen i rumstemperatur eller i micro. Sätt även på ugnen på 175 grader. Häll sedan spenat, keso, milda mat, fetaost, ägg och pressa ner vitlöken i en skål. Mixa ner detta med en stavmixer tills det blir en jämn konsistens. Krydda med salt och peppar.
Ta fram en form som rymmer ca 4 lasagneplattor i storleken. Börja med spenatröran underst. Varva sedan med lasagneplattor två gånger. Avsluta med spenatröran. Häll på osten. Sätt in i ugnen i ca 35 minuter eller tills osten har en gyllenbrun färg. Smaklig spis!