Pulled chicken är något som är lätt, går fort och passar i många olika rätter. Varför inte ha det i en pastasås eller i en sallad? På sommaren är det en stor favorit för att ha i kylväskan på stranden.
Detta behöver du:
1 kg kyckling
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
2 msk sweet chili
2 msk BBQ-sås
1 tsk kinesisk soya
1 msk taco salsa
0,5 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Såhär gör du:
Börja med att koka upp vatten i en kastrull. Skär löken i fyra bitar och lägg ner i vattnet tillsammans med buljongtärningen. Häll ner salt och peppar i vattnet. Dra ner värmen lite och lägg ner kycklingen. Sätt en timer på 20 min.
Blanda sweet chili, BBQ-sås, soya, vitvinsvinäger och tacosalsa i en skål. Smaka av och tillsätt salt och peppar vid behov.
Kycklingen behöver olika tid beroende på tjocklek. Skär ett snitt och se om de är klara. Är de vita i mitten börjar du separera den med hjälp av två gafflar.
Blanda ihop kycklingen tillsammans såsen. Nu är det klart!
Denna kyckling gör sig väldigt god i en wrap tillsammans med färska grönsaker.
Smaklig spis!