Chorizo-pasta

Denna rätt passar lika bra mitt i veckan, som på helgen till ett glas rött. Att använda färsk korv gör det lite mer lyxigt med mer smak, men det går lika bra med vanlig korv. Här går det bra att tillsätta de grönsakerna man har hemma. Korven ger rätten lite sting som gifter sig bra med den rökiga BBQ-såsen.

 

Detta behöver du:

5 st korvar
5 dl Milda mat
500 gram pasta
0,5 dl soltorkade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 selleristjälkar
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk BBQ – sweet and smokey
Salt o peppar

Såhär gör du:

Börja hacka selleri, lök, vitlök och den soltorkade tomaten. Lägg detta till sidan.
Om du använder färsk korv, ta av skinnet och bryt isär korven i en oljad panna. Stek tills det får yta. Tillsätt de hackade grönsakerna. Häll i milda mat, senapen och bbq-såsen. Låt detta puttra på svag värme. Smaka av med vinäger, salt och peppar. 

Koka pasta enligt anvisningarna.

När det är klart, blanda ihop allting.

Jag toppade allt med lite fetaost, supergott!

Smaklig spis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *