En smarrig och mustig soppa tackar man sällan nej till, speciellt om den innehåller havets läckerheter. Denna fisksoppa går fort att tillaga och är inte särskilt avancerad. Till detta vore det gott med ett hemmagjort bröd med ost. Testa att servera det på en bjudning tillsammans med ett gott vin kanske?
Detta behöver du:
1 Gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin (behövs ej )
Dill
Fiskbuljong (3 tärningar + 4 dl vatten)
6 dl vatten
5 stora potatisar
4 Morötter
Matlagningsgrädde
Fisk av valfri sort (jag använde torsk och lax)
Gör såhär:
Börja med att skala potatis och morötter. Skiva detta i 2 centimetersbitar. Finhacka löken. Hetta upp en panna med smör/olja och stek löken tills den börjar svettas.
Häll ner tomatpuré och de krossade tomterna. Tillsätt vinet, fiskbuljongen och vattnet. Låt detta puttra i ca fem minuter. Häll ner potatisen och morötterna och låt detta puttra i ytterligare femton minuter. Smaka av med salt och peppar.
När potatisen börjar bli klar häller du ner fisken och låter den gå klar – cirka fem minuter.
När du hällt upp på tallriken så toppar du med räkor och dill.
Smaklig spis!!