Köttfärssås

Vi kommer alltid tillbaka till de traditionella rätterna som alla i familjen gillar. En sådan rätt är självklart spagetti med köttfärssås. På helgen kan man unna sig att låta den gå lite extra länge för att alla smaker ska sätta sig.

 

Detta behöver du:
1 kg färs av valfri sort
2 gula lökar
7,5 dl milda mat
1 pkt krossade tomater
5 selleri-stjälkar
3 morötter
1 paprika
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 buljongtärning
kryddor – bland annat rökt paprika, basilika, oregano, salt & peppar
1 pkt pasta

Såhär gör du:
Hacka upp grönsakerna fint. Stek färsen i olja tills den får färg. Häll ner grönsakerna och stek tills dess att de blir mjuka. Tillsätt kryddorna och tomatpurén. Häll ner buljongen och de krossade tomaterna och låt detta sjuda. Detta kan puttra ett tag på låg värme för att få extra smak. Häl ner senap och milda mat. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna och blanda ihop med köttfärssåsen. Smaklig spis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *