En vegetarisk ragu gör sig lika bra mitt i veckan som när du bjuder hem gäster för en festmåltid. Det sköter sig så gott som själv och det är lätt att laga! Det är även en rätt som går hem hos alla. Eftersom den är vegetarisk och går att göra vegansk fungerar den till alla tillfällena!
Recept: 1 kg vegofärs
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 msk soya
2 rivna morötter
3 vitlöksklyftor
1 gullök
3 stavar selleri
2 st grönsaksbuljonger
2 dl rött vin
1 dl soltorkade tomater
Torkade örter som basilika, timjan, oregano efter smak
Färsk persilja
Coctailtomater
1 dl parmesanost
Pasta –
Såhär gör du:
Häll i rikligt med olivolja i en stor kastrull. Stek färsen tills att den får yta. – Tillsätt lök, vitlök och torkade kryddor. Låt detta svettas någon minut innan du häller ner morötterna, sellerin och tomatpurén. – Kör sedan ner soja, hackade soltorkade tomater, rött vin och grönsaksbuljong. – Låt vinet koka en stund innan ni häller ner burken krossade tomater och lika delar vatten. Smaka av med salt och peppar – Ställ grytan i ugnen med 170 grader i 90 min, rör om efter halva tiden har gått. – När det är 10 minuter kvar av tiden, koka pastan. – Vänd ner halverade tomater och ”osten”. Toppa med persilja. – Smaklig spis!!